Evde bayatlamış çavdar ekmeği(uno)vardı. Bayatladıktan sonra ekmeği tüketmek oldukça zor oluyor. Yine Yeniden internette arayışlara girdim veee süper bir tarif buldum. Hemen Türk tadına uygun halde tarifte ufak dokunuşlar yaparak kendi usulümce bir kahvaltılık şölen hazırladım. Kahvaltıya misafir çağırdığınızda da keyifle yapabilirsiniz bence:)
It is made with stale rye bread. It is very difficult to consume the bread after it is stale. That's why I surfed in the internetand I found a delicious recipe. I add my little touches to the recipe for my ideal taste. (for recipe, look the bottom of page)
Malzemeler (4-5 kişilik)
8 dilim bayat ekmek (uno için)1 su bardağı (150 gr) kolot veya kaşar peyniri
4 yumurta
150 gr sucuk
1/2 su bardağı süt
Tuz, Karabiber
Sütü yumurtayı tuzu karabiberi (arzu halinde pulbiber) bir kapta karıştırın
Ekmekleri küp küp doğrayın(çok küçük olmasın)
Ekmekleri karışımın içine ekleyin.
Rendelenmiş peyniri de karışıma ilave edin
İyice karıştırın.
Ağzını kapatıp buzdolabında en az 30 dakika veya bir gece ekmeklerin karışımı emmesi için bekletin
Sucukları da küçük küp küp doğrayın karışıma ilave edin
Kek kalıbına (yuvarlak veya dikdörtgen) dökün
En üste yüzeyi kaplayacak şekilde kaşar rendesi ve süslemek için sucuk koyun
Üstünü alüminyum folyo ile kapatın
210C'de pişirin.(30 dakika civarı)
Son on dakika alüminyum folyoyu çıkartıp üst kısmının kızarmasını sağlayın
Fırından çıkarınca 5 dakika kadar dinlendirip kalıptan çıkarın
Afiyet olsun
8 slices of stale bread
1 cup (150 g) Kolot or cheddar cheese
4 eggs
150 g of sausage or bacon
1/2 cup milk
Salt, Pepper
Mix milk, eggs, salt pepper (red pepper flakes if you wish) in a bowl
Cut the bread into cubes (not too small)
Add the bread into the mixture.
Stir in the grated cheese to the mixture
Mix thoroughly.
Refrigerate at least 30 minutes or a overnight for soak the mixture to bread
Chop sausages in small cubes and add to mix
Pour them to cake tin (round or rectangular)
Scatter with grated cheese to cover the surface and decorate with sausage
Cover with aluminum foil
Bake at 210C. (at least 30 minutes)
Remove the aluminum foil in the last ten minutes, allow browning of the upper part
Remove from the oven and rest for 5 minutes then leave from the tin
Bon Appetit
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder