Çarşamba, Nisan 01, 2015

Bayat kekle portakalli tiramisu (orange juice tiramisu with stale cake)

bayat kek pprtakallı

Bayat kekten ne yapılır? Hadi tiramisu yapalım :)


What is made from stake cake? Let's make tiramisu :)


(for english, look the bottom of the page)

Muhallebi için

1 litre süt
4 yemek kaşığı un
1 yumurta
1,5 çay bardağı esmer şeker
1 paket vanilya
2 paket labne peyniri (veya 400 g labne peyniri)

Kek için 
Yarım bayat kek (ortası yuvarlak kek kalıbı ile yapılan)
1/2 su bardağı kaynar su
1 yemek kaşığı süt
1 yemek kaşığı kahve
1 adet portakalın suyu


Muhallebiyi yapmadan önce önceden elimde kalan keki robotta çok küçük olacak şekilde çekin. Diğer tarafta yarım su bardağı sıcak su 1 yemek kaşığı süt ve 1 adet portakalın suyuna 1 yemek kaşığı kahve koyup karıştırın. (Bayat kek, kakaolu veya kahveli olursa daha da güzel olur). Bu karışımı un haline getirilen keke ilave edin. Bir bulamaç elde edin. Servis tabağınıza ya da bardağının en altına 1-2 kaşık koyup üstünü düzeltin.
Un yumurta şekeri unu ve sütü karıştırıyoruz ve ocakta muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca 5 dakika daha kısık ateşte pişirin. (***Bazen muhallebide yumurta sarısı topaklanabiliyor. Böyle bir durumda el robotu ile karıştırıp topaklanmayı önlüyorum.) 5 dakika muhallebiyi dinlendirdikten sonra içine labne peynirini koyup iyice erimesini sağlayın. 
Kek karışımının üstüne muhallebiyi istediğiniz miktarda koyun. Son olarak en üste kakao (benim tercihim Türk kahvesi) serpin ve servis edin :)

 bayat kek portakallı
For pudding
1 liter of milk
4 tablespoons flour
1 egg or egg yolk
1.5 tea cup brown sugar
1 package vanilla
2 package of mild cream cheese or mascarpone 

For cake
!/2 stale cake 
1/2 cup of boiling water
1 tablespoon milk
1 tablespoon of coffee
Juice of 1 orange

First smash stake cake into flour in a blender
Mix boiling water, coffee, milk and orange juice
Then add them to cake crumbs

Put 1 or 2 spoon of mixture bottom of the cup

Mix the eggs, sugar, milk and  flour on the stove and cook until the pudding consistency.
When it is boiling, cook and stir  for 5 minutes more at low heat. 
Wait for 5 minutes to allow cooling.
Add mascarpone cheese and mix it

Put desired amount of pudding mixture on top of the cake. Finally decorate top of them with cocoa (I prefer Turkish coffee) 
wait for service at least 4-6 hour ( for the best result, serve next day)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder