Elmalı kurabiye her zaman favori hamur işlerimden olmuştur. Tek bir kötü özelliği var yaptığın gün bitecek bu kurabiyeler ertesi gün hamurun o kıtırlığı gidiyor yumuşacık hale geliyor ki bunu kesinlikle istemeyiz :)
Apple pie (cookie)has always been my favorite cookies. But you must eat this cookie after cooked immediately, or the next day cookie's crispiness has gone and become soften. And that is certainly we do not want :)
İçindekiler
4 adet elma
1 tatlı kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı pudra şekeri
Hamur için
150-200 g tereyağ
1 çay bardağı zeytinyağ
2 yemek kaşığı yoğurt
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı pudra şekeri
2-2,5 su bardağı un
Elmaları soyduktan sonra rendeleyin. (Elmaları rendelemeden önce limonlu suda bekletebilirsiniz kararmaması için)
Bir tavaya rendelenmiş elmaları, tarçını ve şekeri ilave edin.
Elmalar suyunu salıp tekrar çekene kadar pişirin.
Elmaları soğumaya bırakın
Hamuru hazırlarken oda sıcaklığındaki tereyağ ve diğer tüm malzemeleri karıştırın. (unu önce bir bardak sonra kalan kısmını koyarak kıvamını ayarlayın)
Hamuru merdane yardımıyla açıp çay bardağı yardımıyla yuvarlak parçalar elde edin.
Bu parçaların ortasına 1 tatlı kaşığı kadar elmalı karışımdan koyun.
D şeklinde olacak şekilde kapatın.
Eğer elinizde en üstteki fotoğraftaki gibi hamur kesme aparatı varsa böyle şekilli yapabilirsiniz.
Ingredients
4 apples
1 teaspoon cinnamon
1 tbsp caster sugar
For dough
150-200 g of butter
1 cup olive oil
2 tablespoons yoghurt
2 eggs
1 packet of baking powder
1 package vanilla
1 cup powdered sugar
2-2.5 cups flour
After peeling apples, grate them. (Hold apple in limon juice water (a few drop) for not browning before grating)
Put grated apple in a pan, add cinnamon and sugar.
Cook until the apples extract their water and then dry again
Leave to cool apples
For dough;
Stir butter at room temperature and other materials.. (adjust the consistency with adding a cup of flour then the rest of them)
Make round pieces of dough with round cookie cutter.
If dough is thick then you need to make them thinner with a roller.
Put 1 teaspoon of apple mix on the middle of round dough.
Close the corner and give the D-shaped.
If you have dough shaper/cutter like photo on the top, you can give that shape :)
Bon appetit :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder