Canım çok tantuni yemek istedi ama dışarı çıkasım da yoktu hem kuyruk yağı koydukları için genellikle ağır geliyor. Bende evde yapayım dedim. Kuyruk yağı koymayınca adı biftek oluyormuş.
İnternet araştırmamı yaptım herkes farklı türlü yapıyor ben de tutkununguncesi usulü yaptım . Yarım saate hepsi hazır, pratik yemekler listesine eklendi Videosu da instagramda (yoksa bilmiyormusunuz @tutkununguncesi takip edin lütfen )
I really wanna eat tantuni but I dont wanna go out . So I decide to make it myself there are lots of different kind of tantuni recipe on internet. Of course I make my "tutkununguncesi" style. preparation time is just half an hour, very practical. Recipe video is in instagram ( dont you know my instagram account @tutkununguncesi, please follow it )
Malzemeler (2 kişilik)
250 gr bifteklik et
2 çay kaşığı toz kırmızı biber
1/2 çay bardağı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı tereyağ
Tuz karabiber
Acı kırmızı pulbiber
Salata malzemesi
1 orta boy soğan
Tuz
Sumak
Maydanoz
Domates
Lavaş
Etleri küp küp doğruyoruz (Çok küçük olsun)
Öneri 1: Dondurucudan çıkmış etler çok kolay kesilir. Dondurucuda 10-15 dakika bekletin et biraz donsun öyle kesin böylelikle eti kesmek çok kolay olur)
Kızgın tavaya etleri atın suyunu çekene kadar pişirin
Et suyu varsa et suyu veya su ilave edin (göz kararı yarım çay bardağı kadar)
Suyu çekince bir kere daha su ekleyip çektirin
Zeytinyağını ve toz kırmızı biberi ilave edin
Eti kavurun
En son tereyağını atın ve tereyağında 1 dakika daha kavurun baharatları ekleyin
Bu sırada salatamızı hazırlayalım
Soğanı halka halka doğrayın
Tuz ilave edin ve acısı çıkması için elinizle soğanı tuz ile ovun
İçerisine bol sumak ilave edin
Maydanozu ince ince doğrayın ve ilave edin
Domatesi küp küp doğrayın domatesleri salatanın içine veya ayrı olarak kullanabilirsiniz
Öneri 2: Lavaşı ben ocak ateşinin üstüne koyup direk ateşte ısıttım Aman dikkat etin lavaşı da elinizi de yakmayın.
daha sonra lavaşı etlerin üzerine koyup biraz yağından biraz tadından çektirdim
Lavaşın içine etleri salata malzemesini koyun istiyorsanız üzerine biraz daha sumak, limon ilave edin.
İşte hepsi bu... Bunu yapmak yarım saatimi aldı çok pratik hem de çok keyifli yemesi
250 g beef
2 teaspoon red powder pepper
1/2 tea cup olive oil
1 teaspoon butter
salt, black pepper
Hot red paprika
Meat broth or water
Salad ingredients
1 medium onion
Salt
Sumac
Parsley
Tomato
Lavash/tortillas
Chop beef into cubes (they must be very little)
Tip 1: Wait beef in the freezer for 10-15 minutes so the meat will cut so much easier )
Cook beef in heated pan
Stir in meat broth or water if the broth (app. half a cup)
When water blow add some water again and evaporate it
Stir in the olive oil and red pepper powder
Saute beef
Add butter and spice and cook for 1 more minute in butter
Meanwhile, lets prepare salad
Chop onion to rings
Salt the onion rings and knead it with your hand (thus, bitterness of onion will be gone)
Stir into plenty of sumac
Finely chop the parsley and stir it
Chop the tomatoes into cubes add to the onion or use seperately
Tip 2: Warm the lavash with oven heat be carefull dont burn your hand or lavash/tortillas
Put beef in it and onion salad
Add some more sumac
Also you can add lemon juice
Wrap it
Bon appetit
Wrap it
Bon appetit
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder