Pazartesi, Ocak 12, 2015

kuş yuvası (bird nest cookie)


kuş yuvası kurabiye



instagramda görür görmez bayıldım bu kurabiyeye. görsel olarak muhteşemdi hemen denemem lazım dedim, ancak yaparken çok zorlandığımı söylemem lazım. İlk olarak ihtiyacınız olan şey bir sarımsak ezici. Ama bu sarımsak ezici öyle bir şekilde olmalı ki ezecek kısmın alt kısımın boyutuyla neredeyse aynı olması gerekiyor. Benimkinin üst kısmı biraz daha küçük olduğu için kenarlarından hamurlar çıktı :( ben de sarımsak rendesinde rendeleyerek değilde bastırarak yaptım

I love this cookie that is visually spectacular as soon as I saw it in instagram.  I need to try it , but  I have to say it is really hard to give this shape because of my garlic crusher. Yes, you 'll do this cookie with garlic crusher. Let's do this !!! :)


Malzemeler
75 gr tereyağ
1/2 çay bardağı zeytinyağ
1 yumurta
1 su  bardağı pudraşekeri
1/2 su bardağı nişasta
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
alabildiğine un (2-3 su bardağı)

Oda sıcaklığındaki tereyağı, zeytinyağı, yumurtayı ve kakao hariç diğer tüm malzemeleri bir kaba koyun
kulak memesi kıvamında olana kadar yoğurun
Kakaolu yapmak için istediğiniz miktarda (yarı yarıya ) ayırın
ayırdığınız kısma kakao ilave edip iyice yoğurun (kakao homojen bir şekilde dağılsın)
Buzdolabında hamurları 30 dakika kadar bekletin

Sarımsak ezeceğine hamurdan koyup çalı şeklinde sıkın. bendeki ezici ile bir çalı iki yada üç kez hamur alarak yapabildim. ortasını bir kapak veya çay kaşığı ile ezin.
180C'de turbo ayarda 35-40 dakika pişirin.

Piştikten sonra orta kısmına ben kızılcık marmeladı koydum tercihinize göre istediğiniz marmeladı, eritilmiş çikolatayı koyup şekil verebilirsiniz




Ingredients
materials
75 g butter
1/2 cup olive oil
1 egg
1 cup caster sugar
1/2 cup starch
1 package vanilla
2 tablespoons cocoa
  enough flour (2-3 cups)



Add at room temperature butter, olive oil, eggs and other ingredients in a bowl except cocoa
Knead until soft dough
Seperate the dough into two pieces 
Add cocoa one of them and mix homogeneously
Refrigerate dough for 30 minutes

Put the dough to garlic crusher and crush it until make a bush.
 Crush the middle of cookie with a lid or teaspoon.
Bake 35-40 minutes at 180C turbo setting.

After cooking, put jam on the central part of the cookie. I've put cranberry marmalade,  you can put whatever you want like  melted chocolate, or other kind of jam

1 yorum: