Salı, Temmuz 07, 2015

fırında sebzeli köfte ( oven baked meatball and vegetables)



Kolayca yapılan ve hafif bir yemekle karşınızdayım. ramazan sofralarına da çok yakışacak...

Let's make an easy and light meal... It's good for your dinner... (for english recipe, look the bottom of the page)




Köfte için
1 kg kıyma
1 paket köfte harcı
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı köfte baharatı
1 adet soğan
2-3 adet sarımsak (veya 1 çay kaşığı sarımsak tozu)
4-5 dilim bayat ekmek
1 yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı yenibahar

Üstü için
3 adet patates
4 adet patlıcan
4 adet kabak
3 adet domates
Zeytinyağ

Önce patlıcanı 1 cm'lik şeritler olacak şekilde kabuğunu kesin
1/2-1 cm'lk halkalar kesin ve tuzlu suda bekletin (kararmaması için)
Kabakların kabuklarını kesin, kabakları 1/2 cm'lik şerikler kesin
Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin ve üzerinden zeytinyağ gezdirin
200C'de yaklaşık 40-45 dakika pişirin
Patatesleri de soyun 1/2 cm'lik şeritler kesip patlıcan ve kabakta olduğu gibi fırında kızartın (200C'de 40-45 dakika)

Sebzeler pişerken köfteyi hazırlayalım

Bayat ekmeği ufalayalım yoksa 2 kaşık galeta unu da kullanabilirsiniz
Soğanı ve sarımsağı rendeleyin
Kıymayı ilave edin yumurtayı kırın ve kalan diğer baharatları ilave edin
Homojen bir yapı alana kadar yoğurun
Köfteleri avuç içi kadar olacak şekilde kopartıp yuvarlayın sonrada yassılaştırın
Tavada köfteleri pişirin


Kızartmış olan sebzeleri bir peçetenin üzerinde az da olsa yağından uzaklaştırmak üzere bekletin
Kabınızın en altına patlıcanları döşeyin
Pişirdiğiniz köfteleri patlıcanların üzerine dizin
Köfterin üzerine sırası ile patlıcan ve kabakları koyun
En üste tüm kabın yüzeyini kaplayacak şekilde patatesleri dizin
Domatesleri küp küp doğrayıp patateslerin üstüne sos gibi dökün
Arzu ederseniz 5-6 diş sarımsak ve sivri biber ekleyin

Kabın üstünü alüminyum folyo ile sarın
Fırında 200C'de (alt üst ayarda) 15 dakika pişirin afiyet olsunnn :)














For the meatballs
1 kg of ground beef
1 teaspoon ground cumin
1 teaspoon spice mixture for meatballs (if you have)
1 onion
2-3 garlic (or 1 teaspoon garlic powder)
4-5 slices of stale bread
1 egg
1 teaspoon of salt
1 teaspoon ground black pepper
1 teaspoon of allspice

Other ingredients
3 potatoes
4 pieces of eggplant
4 green squash
3 tomatoes
olive oil


First, cut the eggplant shell into 1-inch strips (like zebra)
Cut the eggplant into 1/2 -1 cm-rings and soak in salt water (for not darken)
Cut the rind of the green squash, slice them into 1/2 cm rings
 Lay baking tray and pour over some the olive oil
Bake(fries) for about 40-45 minutes at 200C
Peel the potatoes and cut in 1/2 cm rings and fry in the oven, as in eggplant and green pumpkin (40-45 minutes at 200C)

Prepare meatballs during cooking vegetables

Soak the oil by putting the fried vegetables in a napkin
Lay the eggplant in the bottom of your dish pot
Put the cooked meatballs on the eggplant
Put the eggplant and zucchini  over the meatball
Cover the entire surface with dried potatoes.
Chop the tomatoes and por it over the potatoes
If you wish you can add 5-6 cloves of garlic and  teeth and green pepper

Wrap the top of the pot with aluminum foil
At 200C in the oven,  cook for 15 minutes

Bon appetit

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder