(for english, please look bottom of the page)
patatesli kek beş çayında misafirlerinize sunabileceğiz harika bir tarif... hem leziz hem de doyurucu
You can serve this recipe to your guest. If you are hungry and don't wanna make dinner, this is perfect for you. It's delicious also hearty
Malzemeler
2 orta boy patates
2 adet yumurta
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı zeytinyağ
1.5 su bardağı tam buğday unu
1 paket kabarma tozu
100 g peynir
tuz, pulbiber, isteğe göre dereotu, nane
yumurtaları kırıp iyice çırpıyoruz. Diğer malzemeleri de (patates hariç) içine ilave edip homojen bir karışım elde ediyoruz.
Bu sırada patatesleri ince ince doğruyoruz. Yağladığımız ve unladığımız tepsinin altlarına ve yanlarına patatesleri diziyoruz. Harcı içine döküyoruz 180C'de 30-35 dakika pişiriyoruz.
Ters düz edip servis yapıyoruz...
Ingredients
2 potatoes
2 egg
1/2 cup of yoghurt
1/2 cup of olive oil
1.5 cup of whole wheat flour
1 package of baking powder
100 g cheese
salt, paprika, mint, dill
Mix egg, yoghurt, oil, flour, baking powder, cheese and spices. Peel the potatoes and slice them into rings. Put them surface and sides of the tray and add the mixture. Cook 180C for 30-35 min. After cooking, insert the tray. Wait for 5 min. Bon appetit :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder