Bu tarifi ablam yapıyor bu sefer birlikte yapmıştık... Daha sonra kendimde yaptım. En üstteki fotoğraflar benim yaptığım muzlu sarmalardan... Saray sarması, sultan sarması isimleri ile de biliniyor
My sis use this recipe and one time we made it together. Then, I learned and make it by myself. First and second photo are my attempt, the other photos are from my sis and I made
Malzemeler
- 1 kg süt
- 1 su bardağı şeker (ben 3/4 su bardağı kullanıyorum)
- 2 çay bardağı un (renk tamamen beyaz olmasa da ben tam buğday unu tercih ediyorum)
- 1/2 paket margarin (125 gr) (margarin asla kullanmam tercihim biraz tereyağ biraz zeytinyağ) (1 çay bardağı zeytinyağ, 1 yemek kaşığı tereyağ olabilir)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kakaolu bisküvi (tercih size kalmış)
- Hindistan cevizi
- Ceviz (tercihen)
- Muz
Süt, şeker ve un ocakta muhalle kıvamına gelene kadar pişirilir. Daha sonra vanilya ve yağı (kullanmayabilirsiniz) ilave edip karıştırıyoruz.
Diğer tarafta blenderda bisküvilerimi toz olana kadar parçalıyoruz... tepsimizin üzerine (fırın tepsisi tercihen) bisküvimizi yayıyoruz. muhallebi hazır olunca kaşık yardımıyla parça parça üzerine muhallebiyi koyuyoruz. bir anda muhallebiyi boşaltırsanız bisküviler bir tarafta toplanır her yerde bisküvi olmaz... (bisküvi istemiyorsanız hindistan cevizi kullanın en altta)
muhallebimizi soğumaya bırakıyoruz. bu noktada 1 saat buzdolabında bekletmek yeteceği gibi bazı yerlerde bu süre 1 gece olarak da belirtilmiş... ama tabi kii biz o kadar uzun süre beklemedik. hemen olaya geçtikk :)
muhallebinin üstüne hindistan cevizi yaydık. sonra da cevizi koyduk...
muhallebiyi kalın şeritler halinde kesiyoruz. bir tarafta da muzlarımızı şeritlere uyacak şekilde ince ince kesiyoruz.
muzları da şeritlere koyduktan sonra bir bıçak yardımıyla rulo halinde döndürüyoruz. işte her şey hazır...afiyet olsun
(bu tatlıya bisküvi koymadan tepsinin en altına hindistan cevizi dökerek de yapabilirsiniz, oldukta hafif güzel bir tatlı)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder